Zakaj bi se morali odločiti za oblačno programsko opremo?

Programska oprema oz. nenazadnje storitve v oblaku ali znane tudi kot SaaS (Software as a Service), so se v zadnjih nekaj letih izkazale za zelo uporabne za poslovne uporabnike, ki želijo prihraniti čas in denar. SaaS storitve so storitve, kjer je programska oprema nameščena na strežnikih ponudnika in jo stranke uporabljajo preko spleta.

V tem članku bomo raziskali nekaj razlogov, zakaj bi se morali odločiti za SaaS storitve:

1. Prihranek stroškov 

SaaS storitve so običajno cenejše kot tradicionalni programi, saj ponudniki ponujajo naročnino na njihovo programsko opremo in ne licenčnine. Poleg tega ni treba kupovati dragih strežnikov in zagotavljati varnostnih kopij podatkov, saj se te storitve običajno zagotavljajo v oblaku.

2. Enostavna namestitev in uporaba 

SaaS storitve so običajno zelo enostavne za uporabo in ne zahtevajo zapletene namestitve. Uporabniki lahko dostopajo do storitve preko spleta, brez potrebe po prenosu programske opreme na svoje računalnike. To pomeni, da se lahko hitro začnejo uporabljati brez potrebe po posebnem usposabljanju.

3. Hitrejši čas uvajanja

SaaS storitve so običajno takoj na voljo, ko se naročite nanje, saj ni potrebe po dolgotrajni namestitvi in konfiguriranju programske opreme na vašem računalniku ali strežniku. To pomeni, da lahko začnete uporabljati storitev takoj in se osredotočite na svoje poslovanje.

4. Enostavna nadgradljivost in prilagodljivost

SaaS storitve so običajno zelo prilagodljive in jih lahko prilagodimo svojim potrebam. Ponudniki običajno omogočajo tudi enostavne nadgradnje in posodobitve programske opreme, kar omogoča uporabnikom, da vedno uporabljajo najnovejše funkcije.

5. Dostopnost od kjerkoli in kadarkoli 

SaaS storitve so običajno dostopne preko spleta, kar pomeni, da jih lahko uporabljate od kjerkoli in kadarkoli. To je zelo priročno za uporabnike, ki potrebujejo dostop do svojih podatkov in aplikacij na poti ali zunaj pisarne.

6. Zagotovljena varnost in zanesljivost 

Ponudniki SaaS storitev zagotavljajo visoko raven varnosti in zanesljivosti. Podatki so shranjeni na varnih strežnikih ponudnika.

V družbi Comtron s storitvijo TRONoffice našim naročnikom zagotavljamo rešitev v oblaku, ki poveča učinkovitost vašega posla. Ugodna naročnina, enostavna namestitev in uporaba, hiter čas uvedbe, enostavna nadgradljivost sistema in prilagodljivost vašim potrebam in željam ter dostopnost od kjerkoli in kadarkoli do vaših poslovnih podatkov so le nekatere izmed stvari, zaradi katerih se je v zadnjih nekaj letih za naš poslovni program odločilo več kot 1.000 podjetij v Sloveniji.



Zakaj bi se morali odločiti za oblačno programsko opremo?
IztokTili 27 marec, 2023
DELITE TO OBJAVO
OZNAKE
ARHIV


Spremembe v gostinstvu