Mesečne TRONpos novosti
Januar 2022

TRONpos mesečni pregled novosti

Pred vami so aktualne novice, novosti na blagajni in zanimive objave preteklega meseca. Redno spremljanje objav vam bo pripomoglo pri premagovanju vaših vsakodnevnih poslovnih izzivov 

Posebnost našega podjetja so redni mesečni sestanki vseh zaposlenih na oddelku TRONpos, na katerih rešujemo sprotne probleme, na katere naletimo tekom našega dela, se obveščamo o novostih in obravnavamo predloge, s katerimi bi naše delo optimizirali in izboljšali ter tako strankam omogočili še bolj kvalitetno in celostno storitev.

Da bi strankam ponudili le najboljše, opravljamo analize o zadovoljstvu naših strank, ki so prav tako redna tema mesečnih sestankov. S sprejemanjem kritike in komentarjev lahko naše storitve še izboljšamo, pa čeprav so stranke v povprečju z našim delom zelo zadovoljne!

V nadaljevanju si bomo pogledali novosti, ki smo jih implementirali v prejšnjem mesecu. Večinoma gre za novosti na Windows blagajni, dve sta pa aplicirani tudi na Android blagajno. 

Novosti na Windows blagajni

Možnost izklopa tiskanja dokumentov

V veljavo vstopa nov zakon, po katerem več ne bo obvezno tiskanje računov, če stranka tega izrecno ne želi.

Nov način plačila Valú

Na blagajno smo dodali nov način plačila Valú.

Shranjevanje stranke z že obstoječo davčno številko

Omogočili smo dodajanje nove stranke z davčno številko, ki že obstaja v sistemu.

Prikaz slik variant

Na blagajni se sedaj prikažejo tudi slike variant. Do sedaj sedaj se je prikazala le slika artikla.

Kreiranje ankete

Ob zaključku računa lahko izvedemo anketo za pospeševanje prodaje.

Prilagoditev blagajne za desničarje

Funkcijske gumbe lahko postavimo na desno stran blagajne, da si desničarji med tipkanjem ne zakrivajo pogleda z roko.

Novosti na Android blagajni

Nov način plačila Valú

Na blagajno smo dodali nov način plačila Valú.

Shranjevanje stranke z že obstoječo davčno številko

Omogočili smo dodajanje nove stranke z davčno številko, ki že obstaja v sistemu.

Možnost izklopa tiskanja dokumentov na Windows blagajni

Ker po novem ne bo več potrebno izdati računa oziroma ga moramo izdati le v primeru, če ga stranka zahteva, je ta funkcionalnost že zajeta v verziji in je potrebno samo nastaviti, za katere tipe dokumentov velja. 

Ista funkcionalnost je v pripravi tudi za Android blagajne in se pričakuje, da bo implementirana ob koncu naslednjega meseca.

Dodan nov način plačila Valú

Izvedli smo integracijo novega načina plačila VALÚ na TRONpos blagajno. Aplikacija Valú je ohranila vse funkcionalnosti Monete in deluje enako kot prej. Na voljo je vsem, ki želite plačevati z mobitelom, ne glede na operaterja, pri katerem imate mobilne storitve. Na svoj mobilni telefon si naložite aplikacijo Valú, ustvarite svoj račun Valú in že lahko uporabljate številne možnosti plačevanja.

Na naši TRONpos blagajni smo dodali gumb VALÚ med načine plačila, kot prikazuje spodnja slika.

 

VALÚ je pametna denarnica in napredna izkušnja pametnega življenja. Je celovita storitev, ki telefon spreminja v priročen in resnično pameten dostop do vsega, kar potrebujete v sodobnem, urbanem življenju.

Aplikacija je priročna, varna in enostavna storitev plačevanja z mobilnim telefonom, pri čemer na plačilnih mestih VALÚ namesto gotovine ali plačilne kartice uporabiš svoj mobilni telefon. 

Z VALÚ-jem lahko plačujete v barih, restavracijah, trgovinah, na bencinskih servisih ter na drugih prodajnih mestih s prepoznavno oznako VALÚ.

Z VALÚ Moneto je nakup enostaven, varen, pregleden ter prijazen. 

Shranjevanje stranke z že obstoječo davčno številko

Če smo želeli shraniti novo stranko z davčno številko, ki že obstaja v sistemu, nam je do sedaj sistem to blokiral.

Z novo pravico smo omogočili, da se lahko shrani stranka z isto davčno številko, vendar se pred shranjevanjem prikaže opozorilo: "Stranka s to davčno številko že obstaja! Ali želite vseeno shraniti trenutno stranko?" - S tem je omogočeno dodajanje strank, ki so morda spremenile naziv podjetja, vendar so obdržale enako davčno številko.

Prikaz slik variant

Na blagajni se sedaj prikažejo tudi slike variant. Do sedaj se je vedno prikazala le slika artikla. Primer variante: Moška majica različnih barv - črna, bela, modra, zelena...

 

Kreiranje ankete v TRONoffice in prikaz na Windows blagajni

Če želimo prodajati več, je dobro, da čim bolje poznamo svoje kupce in njihove kupne navade. Nekaj teh lahko izvemo preko anketnega vprašalnika, ki ga izvedemo ob zaključku nakupa stranke. V zalednem programu TRONoffice se pod zavihkom Pospeševanje prodaje -> Anketa -> Vnos in urejanje ankete najprej kreira anketa. Tam izberemo, na katerih poslovnih enotah je ta anketa aktivna in od kdaj do kdaj velja. Ko to uredimo, nastavimo vprašanja (in) odgovore ter označimo, katera vprašanja so obvezna.


 

Ko anketo shranimo, se bo na blagajni ob vsakem zaključenem blagajniškem računu odprlo pojavno okno z anketo, ki je določena za posamezno poslovno enoto. Prodajalčeva naloga je, da stranko povpraša na podlagi prikazanih vprašanj in odgovore zabeleži.

 

Prilagoditev Windows blagajne za desničarje

Na željo strank smo omogočili možnost prilagajanja postavitve gumbov na Windows blagajni. Da si desničarji med tipkanjem po blagajni z roko ne zakrivajo pogleda, lahko sedaj pogled na blagajni prezrcalimo in s tem naredimo izbiranje bolj pregledno. 




Mesečne TRONpos novosti
Aleš Gorjup 13 januar, 2022
DELITE TO OBJAVO
ARHIV


Mesečne TRONpos novosti
September 2023